Reisverzekering: Nodig voor een seychellen vakantie?

Het lijkt vaak zo overbodig! Wat kan er tenslotte misgaan? Negen op de tien keren gaat er waarschijnlijk niets mis. Maar die ene keer dat er iets misloopt zal je blij zijn verzekerd te zijn. Een reisverzekering is nooit weggesmeten geld!

De eerste overweging die je maakt is een annulatieverzekering. Dat houdt in dat je je geld of althans een deel daarvan terugkrijgt wanneer je toch niet op vakantie zou vertrekken. Dit kan zijn door bijvoorbeeld ziekte, maar ook vergaderingen of examens waarop men niet gerekend had. En annulatieverzekering is meestal slechts een kleine bijdrage, voor verre en/of dure reizen kan dit dan ook de moeite zijn! Zelfs bij last-minutes is een annulatieverzekering geen overbodige luxe. Negen op de tien annuleringen gebeuren enkele dagen voor de reis.

Een reisbijstandsverzekering is de volgende overweging. Reisbijstand kan van pas komen bij ziekte. Wie op reis ziek wordt of een ongeval heeft, wordt vaak liever niet in onhygiŽnische ziekenhuizen behandeld en vertrouwt vaak niet de gespecialiseerde hulp uit het buitenland. Reisbijstand zorgt ervoor dat u in dat geval naar een betrouwbaar ziekenhuis wordt overgebracht en de nodige verzorging krijgt. Zonder verzekering kan dat oplopen tot in de 10.000 euro. Maar dat is niet het enige voordeel. U kan ook van uw reisbijstand genieten in het geval van autopech of familiale omstandigheden. Velen menen al verzekerd te zijn - bijvoorbeeld bij de mutualiteit - maar kunnen zo wel eens voor verrassingen komen te staan. Zo wordt vaak repatriŽring wel gedekt maar wanneer een familielid te overlijden komt en u zo snel mogelijk terug wil, is dit niet zo. Of je nu kiest voor een doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering, het kan zeker en vast de moeite zijn!

De prijs van een reisbijstandsverzekering hoeft helemaal niet duur te zijn. U kan de verzekering afsluiten voor enkel de duur van uw vakantie bijvoorbeeld. Bovendien kan dit zelfs de dag voor uw vakantie pas gebeuren.

Ook wie naar de Seychellen vertrekt neemt dus beter de nodige verzekeringen. Dan kan u zorgeloos genieten van uw droomvakantie en hoeft u niet terug te deinzen wanneer de avonturier in u boven komt!